Κέντρο Ξένων Γλωσσών Perugia-Τίνα ΖωγοπούλουΣας καλωσορίζουμε στο ταξίδι σας στον κόσμο των ξένων γλωσσών, γεμάτο νέες γνώσεις και εμπειρίες, που επιλέξατε να κάνετε μαζί μας! Από το 1982, όπου και ιδρύθηκε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών PERUGIA, φέραμε μια νέα δυναμική στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Η καταξίωση ήρθε πολύ γρήγορα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας. Εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια, «γράφουμε ιστορία» τόσο στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, όσο και στις εκδόσεις βιβλίων εκμάθησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αντιληφθήκαμε την ανάγκη να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, και ήμασταν το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το οποίο πέρα από τις δυτικές γλώσσες, ξεκίνησε την ενασχόληση με «ανεξερεύνητες» για τα ως τότε ελληνικά δεδομένα γλώσσες (τουρκικά, ρωσικά, κινέζικα, αραβικά, σουηδικά, ελληνικά για ξένους). Ξεκινήσαμε με τη διδασκαλία των «ανεξερεύνητων» αυτών γλωσσών, αλλά πολύ σύντομα προχωρήσαμε και στην έκδοση βιβλίων για την εκμάθησή τους.

Είμαστε, λοιπόν, το μοναδικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών με δικές τους εκδόσεις βιβλίων εκμάθησης -Εκδόσεις Perugia- σε όλες τις γλώσσες που διδάσκει (βιβλία ιταλικής, ισπανικής, τουρκικής, ρωσικής, σουηδικής, κινεζικής και αραβικής γλώσσας). Είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να προσφέρουμε στον κάθε σπουδαστή το υψηλότερο επίπεδο σπουδών στη γλώσσα της επιλογής του. Το ευχάριστο περιβάλλον, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και οι κορυφαίοι καθηγητές ξένων γλωσσών, μάς έχουν φέρει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη θέση όσον αφορά στις προτιμήσεις των σπουδαστών. Υποσχόμαστε, τέλος, να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και ενθουσιασμό την προσφορά μας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Μία ακόμη καινοτομία: Ο Οργανισμός PERUGIA ( Εκδόσεις / Κέντρο Ξένων Γλωσσών ) συμμετέχει και εκπροσωπεί την Ελλάδα από το 2008 στο Βραβευμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘‘GLOTTODRAMA’’  σκοπός του οποίου είναι να εισαγάγει την τέχνη του θεάτρου στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών για Έλληνες και ελληνικών για ξένους. Επίσης είναι μέλος της “GLOTTODRAMA ACADEMY” η οποία διαδίδει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την μέθοδο αυτή.

 

Τίνα Ζωγοπούλου