Ποιοι είμαστε

Από το 1982, όποτε και ιδρύθηκε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών PERUGIA-Τίνα Ζωγοπούλου, φέραμε μια νέα δυναμική στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Η καταξίωση ήρθε πολύ γρήγορα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας. Εδώ και 41 χρόνια, «γράφουμε ιστορία» τόσο στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, όσο και στις εκδόσεις βιβλίων εκμάθησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τις τελευταίες δεκαετίες, μάλιστα, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αντιληφθήκαμε την ανάγκη να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, και ήμασταν το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το οποίο πέρα από τις δυτικές γλώσσες (ιταλικά-ισπανικά), ξεκίνησε την ενασχόληση με «ανεξερεύνητες» για τα ως τότε ελληνικά δεδομένα γλώσσες (τουρκικά-αραβικά). Ξεκινήσαμε με τη διδασκαλία των «ανεξερεύνητων» αυτών γλωσσών, αλλά πολύ σύντομα προχωρήσαμε και στην έκδοση βιβλίων για την εκμάθησή τους.

Είμαστε, λοιπόν, το μοναδικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών με δύο διεθνείς εκδοτικούς οίκους βιβλίων εκμάθησης -Εκδόσεις Perugia και Ornimi Editions– σε όλες τις γλώσσες που διδάσκει (βιβλία ιταλικής, ισπανικής, τουρκικής και αραβικής γλώσσας). Είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να προσφέρουμε στον κάθε σπουδαστή το υψηλότερο επίπεδο σπουδών στη γλώσσα της επιλογής του. Το ευχάριστο περιβάλλον, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και οι κορυφαίοι καθηγητές ξένων γλωσσών, μάς έχουν φέρει εδώ και 41 χρόνια στην πρώτη θέση όσον αφορά στις προτιμήσεις των σπουδαστών. Υποσχόμαστε, τέλος, να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και ενθουσιασμό την προσφορά μας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Οι Εκδόσεις-Κέντρο Ξένων Γλωσσών Perugia-Τίνα Ζωγοπούλου αποτελούν το μοναδικό φορέα με τρία διεθνή βραβεία: βράβευση της Τίνας Ζωγοπούλου από τον Ιταλό Πρέσβη, βράβευση του ελληνοϊταλικού λεξικού των εκδόσεών μας από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών, βράβευση του ευρωπαϊκού προγράμματος Glottodrama, στο οποίο συμμετείχαμε όντας η επιλογή των Ευρωπαίων εταίρων μας για εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό.